Bine ați venit pe site-ul oficial al Ligii Companiilor - campionatul fotbalistic de elită pentru companii ! Fotbal pe teren redus, campionat cu ligi valorice, tur-retur Arbitraj profesionist de futsal, mingi oficiale Champions League, arena high-class astroturf Premii & acces la ofertele speciale ale partenerilor Comunitate formată în 10 ani de competiții Acces garantat la meciuri amicale, în turneul național Superliga Companiilor și în turneele europene ale EFBLU Site updatat cu statistici, cronici de meci, poze și rezumate video
PREZENTAREA CAMPIONATULUI
SEZONUL 2011 ● Ediția 1 ● Start cu 26 echipe, distribuite în campionat şi în turneu de calificare

►   Adeptă a paşilor mici dar siguri, Liga Companiilor s-a dezvoltat gradat. Astfel, în sezonul 1 (primăvară-vară 2011), campionatul a început cu o singură ligă alcătuită din 8 grupări, respectiv cele mai în formă echipe ale ediţiei a V-a a Cupei Constructorilor (disputată în sept-dec 2010).
Competiţia s-a desfăşurat în sistem campionat, câte un sigur tur. Prima campioană a fost declarată RATB STB-Auto, echipă care a acumulat cele mai multe puncte şi care a avut avantajul victoriei directe împotriva echipei Delhaize Cora Pantelimon, cu care s-a aflat la egalitate de puncte în clasamentul final.


ARHIVA primului sezon se regăseşte aici.
ARHIVA Turneului de Calificare se regăseşte aici.

►  Începând cu sezonul al doilea, Liga Companiilor s-a divizat în 2 eşaloane valorice. În acest sens, în perioada mar-iun 2011, s-a organizat Turneul de Calificare, în urma căruia cele mai bune echipe şi-au câştigat prin rezultate dreptul de a se alătura primului eşalon valoric.
Turneul de Calificare s-a desfăşurat în sistem grupe (un singur tur) şi play-off (tur-retur). Cele 18 echipe participate au fost repartizate în 3 grupe a câte 6 echipe. Câştigătoarele grupelor au avut drept de înscriere în 1.Liga, iar ocupantele locurilor 2 care au îndeplinit la timp condiţiile de participare au disputat meciuri de baraj (play-off) în urma cărora cea mai bună echipă şi-a câştigat şi ea dreptul de a evolua în sezonul viitor în liga de elită.

 


Copyright "Fotbal pentru Companii" 2008-2020 © Liga Companiilor ®