Bine ați venit pe site-ul oficial al Ligii Companiilor - campionatul fotbalistic de elită pentru companii ! Fotbal pe teren redus, campionat cu ligi valorice, tur-retur Arbitraj profesionist de futsal, mingi oficiale Champions League, arena high-class astroturf Premii & acces la ofertele speciale ale partenerilor Comunitate formată în 10 ani de competiții Acces garantat la meciuri amicale, în turneul național Superliga Companiilor și în turneele europene ale EFBLU Site updatat cu statistici, cronici de meci, poze și rezumate video
PREZENTAREA CAMPIONATULUI
DESPRE Liga Companiilor

Campionatul fotbalistic de elită al companiilor face parte din organizaţia "Liga Companiilor".

După sute de meciuri disputate începând cu anul 2008 în turneul Cupa Constructorilor, companiile au răspuns provocării maxime: campionatul de fotbal pe teren redus denumit LIGA COMPANIILOR.

Angajaţii companiilor din România, indiferent de domeniul de activitate, sunt invitaţi să se alăture competiţiei fotbalistice de elită structurată pe eşaloane valorice.

Factorul cel mai important este CALITATEA

► Înfiinţarea campionatului dedicat companiilor a survenit ca o consecinţă directă a necesităţii organizării unei competiţii structurate pe niveluri valorice (ligi). Astfel, angajații din diverse medii profesionale își dau întâlnire pe teren, pentru a practica fotbalul de plăcere, într-un mediu propice relaxării, socializării şi interacţionării cu actuali şi, de ce nu, chiar viitori parteneri de afaceri.

► Principalele caracteristici ale competiţiei sunt:
» arenă ultra-modernă pentru 5+1 (teren acoperit, gazon artificial, sistem electric de ventilaţie ce menţine grad optim de umiditate, tribună, duşuri apă caldă, parcare supravegheată video). • Arena Alexandreea Club (fostă Alex Com) din București, Bd. Barasabia 37-39
> site oficial.
» arbitri profesionişti de futsal și fotbal, acreditaţi FRF şi UEFA.
» minge oficială de competiţie (UEFA Champions League).
» programare flexibilă a jocurilor (în timpul săptămânii şi în weekend).
» site dinamic, updatat zilnic cu știri, statistici, foto și video.
» posibilitatea participării la antrenamente/jocuri amicale.
» mediatizare constantă și diversificată în presă.
» acces la ofertele speciale ale partenerilor.
» hidratare watercooler apă de izvor.
» discount-uri pentru fidelitate.

SEZONUL 2011 - ediţia 1 (09.03-04.06.2011) Start cu 26 echipe, distribuite în campionat şi "calificări"

► Adeptă a paşilor mici dar siguri, Liga Companiilor s-a dezvoltat gradat. Astfel, în sezonul inaugural, competiția a avut singură ligă cu 8 grupări, respectiv cele mai în formă echipe ale ediţiei a V-a a Cupei Constructorilor (disputată în sept-dec 2010).
Competiţia s-a desfăşurat în sistem campionat, câte un sigur tur. Prima campioană a fost declarată .RATB STB-Auto..
În paralel, în perioada mar-iun 2011, s-a organizat Turneul de Calificare, cu 18 participante, în urma căruia cele mai bune echipe au câştigat dreptul de a se alătura primului eşalon valoric din al doilea sezon.

SEZONUL 2011 - ediţia 2
(07.09-17.12.2011) Campionat distribuit în două ligi valorice

► Din sezonul 2 competiţia este structurată pe două niveluri.
► Prima divizie - denumită 1.Liga Companiilor - a fost formată din 10 echipe și a fost adjudecată de
.RATB SLTC-Electric..
► A doua divizie - denumită 2.Liga Companiilor - a fost formată din 10 echipe. Au promovat direct Pose Team și Elcomex IEA, iar în urma Play-off-ului s-au calificat în prima ligă alte 2 echipe, respectiv Cesarom și Fabryo Corporation au luat locul grupărilor Real Hypermarket și Audit EAM

SEZONUL 2012 - ediţia 3 (01.02-01.06.2012) Dezvoltarea ligii secunde și inaugurarea turneului naţional

Sezonul al treilea a marcat câteva evenimente notabile: debutul selecționerului echipei naționale de tineret Emil Săndoi la TTA și meciul de gală la care au participat foști internaționali și jucători de națională.
1.Liga a fost formată din 12 echipe și a fost adjudecată de .Pose Team. (viitoare Total Strada).
2.Liga a fost formată din 14 echipe, din care au promovat direct patru echipe: Mega Image, Philip Morris România, EOS-KSI și Real Hypermarket.
La finele sezonului echipele din campionat au avut fost invitate să participe în .Superliga Companiilor , turneu de elită organizat la nivel național. Prima ediție a avut loc la Bușteni, în 20-22 Iulie 2012, cu participarea a 8 echipe dintre care 3 din campionat: TTA (locul 2), RATB SLTC-Electric (locul 4) și RATB STB-Auto (locul 5).

SEZONUL 2012/2013 - ediţia 4 (15.09.2012-21.06.2013) Tur-retur: sistem de desfășurare profesionist

Pasul cel mai important în dezvoltarea campionatului se produce în sezonul al patrulea, care se desfășoară în sistem tur-retur (toamnă-vară) - premieră pentru peisajul fotbalistic dedicat firmelor !
1.Liga a fost formată din 12 echipe și a fost adjudecată de .Delhaize Cora Pantelimon..
Au retrogradat Philip Morris România și Elcomex IEA.
2.Liga a fost formată inițial din seria A, cu 11 echipe, din care au promovat RCS & RDS, Cora Lujerului, Lindab și AVON Cosmetics.
Înaintea returului a fost formată seria B, cu 9 echipe care au evoluat doar tur, din care au promovat DB Schenker, Mobexpert și Tuborg România.
32 de formații (23 din campionat și alte 9 invitate) au participat în pauza dintre tur și retur în Cupa Companiilor, turneu desfășurat cu 8 grupe a câte 4 echipe din care primele 2 s-au calificat în "optimi" ș.a.m.d. Turneul a fost câștigat de Delhaize Cora Pantelimon.
La finele sezonului echipele din campionat au avut fost invitate să participe în .Superliga Companiilor , turneu de elită organizat la nivel național (ed. a II-a, Cheile Grădiștei, 18-21 Iulie 2013), cu participarea a 7 echipe dintre care 5 din campionat:
RATB STB-Auto (locul 1), EOS KSI România (locul 2), Delhaize Cora Pantelimon (locul 3), RATB SLTC-Electric (locul 4) și Cumpăna (locul 7).

SEZONUL 2013/2014 - ediţia 5 (18.09.2013-04.07.2014) Standarde la superlativ: doar jucători cu contract de muncă

Pe gazonul recent inaugurat, al doilea sezon tur-retur (toamnă-vară) ridică cu mult standardele, iar evenimentul devine prima competiție de fotbal dedicată companiilor indiferent de domeniul de activitate cu echipe formate doar din angajați cu contract de muncă (plus un stranier).
1.Liga a fost alcătuită din 14 echipe (tur-retur) și a fost adjudecată de .Mega Image..
Au retrogradat Sodexo Pass România, Real Hypermarket (direct), Cora Lujerului și RCS & RDS (după Play-off).

2.Liga a fost alcătuită în primă fază din seria A, cu 14 echipe (tur-retur), din care au promovat Cora Alexandriei, Royal Car, Printerr, DTM-MApN (direct) și Philip Morris România (după baraj și Play-off).
Înaintea returului a fost alcătuită seria B, cu 6 echipe care au evoluat tur-retur, din care a promovat Rompetrol (după baraj și Play-off).
► 40 de formații (28 din campionat și alte 12 invitate) au participat în pauza dintre tur și retur în Cupa Companiilor, turneu desfășurat cu două faze: preliminarii (grupe, 3 grupe x 4 echipe) și eliminatorii (16-imi, optimi, sferturi, semifinale, finala mică/mare). Turneul a fost câştigat de Renault Roumanie.
La finele sezonului echipele din campionat au avut fost invitate să participe în .Superliga Companiilor , turneu de elită organizat la nivel național (ed. a III-a, Maramureș, 17-20 Iulie 2014), cu participarea a 12 echipe dintre care 2 din campionat 1.Liga: Mega Image (locul 1) și Lindab (locul 11).

SEZONUL 2014/2015 - ediţia 6 (09.09.2014-19.06.2015) Fidelizarea și omogenizarea participanților

Al şaselea sezon şi-a propus să fidelizeze şi să omogenizeze participanţii, în condiţiile în care numeroase companii s-au alăturat în premieră comunităţii fotbalistice.
1.Liga a fost alcătuită din 14 echipe (tur-retur) și a fost adjudecată de .Renault Romanie..
Au retrogradat Philip Morris România, Printerr, TTA (direct), Tuborg România (Play-off), Royal Car (Play-off şi baraj).

2.Liga a fost alcătuită în primă fază din seria A, cu 14 echipe (tur-retur), din cate au promovat AS RATB, RCS & RDS, Cora Lujerului (direct) și Total Strada (Play-off).
Înaintea returului a fost alcătuită seria B, cu 9 echipe care au evoluat tur, din care a promovat Baroul-ASAv (Play-off pierdut şi baraj) şi AD Auto Total (Play-off).
După licențierea echipelor, cele două echipe din RATB (Auto şi AS) au fuzionat formând RATB-STB, iar locul liber din 1.Liga a fost ocupat la baraj de Baroul-ASAv (învingătoare în faţa Royal Car şi Tuborg România). Cora Alexandriei (1.Liga) a fuzionat cu Pantelimon (2B.Liga), iar noua grupare din 1.Liga s-a redenumit în CoraPa&Ae.
► 32 de formații (25 din campionat și alte 7 invitate) au participat în pauza dintre tur și retur în Cupa Companiilor, turneu desfășurat cu două faze: preliminarii (grupe, 8 grupe x 4 echipe) și eliminatorii (16-imi, optimi, sferturi, semifinale, finala mică/mare). Turneul a fost câştigat de Renault Roumanie.
La finele sezonului echipele din campionat au avut fost invitate să participe în .Superliga Companiilor , turneu de elită organizat la nivel național (ed. a IV-a, Mangalia, 17-19 Iulie 2015), cu participarea a 16 echipe dintre care 7 din campionat: RATB STB-Auto (locul 3), Lindab (locul 7) şi TTA (locul 12) din 1.Liga, AS RATB (locul 1 - A), Total Strada (locul 4 - A), Avocaţii-ADSA (locul 10 - A) şi AD Auto Total (locul 2 - B) din 2.Liga.

SEZONUL 2015/2016 - ediţia 7 (09.09.2015-19.06.2016) Play-off în eşalonul secund

► Al şaptelea sezon a implementat un sistem de play-off pentru promovare, fapt pentru care eșalonul secund a adus un plus important campionatului.
1.Liga a fost alcătuită din 14 echipe (tur-retur) și a fost adjudecată de .Total Strada..
Au retrogradat Cora Lujerului (direct) și DTM-MApN (baraj).
2.Liga a fost alcătuită în primă fază dintr-o serie cu 18 echipe (retur), pentru ca apoi să fie compusă din două secțiuni: Play-off (primele 8 au jucat returul între ele, cu contabilizarea rezultatelor directe din tur) și Turneu (celelalte 10 împreuna cu 6 debutante au fost distribuite în două serii și au evolua un tur).
Au promovat Enterprise Rent-A-Car, TTA, Avocații-ADSA, Printerr, Royal Car și Hidroconstrucția (direct) și Gemini Solutions (după trei baraje).
► 16 de formații (14 din campionat și alte 2 invitate) au participat în pauza dintre tur și retur în Cupa Companiilor, turneu desfășurat cu două faze: preliminarii (grupe, 4 grupe x 4 echipe) și eliminatorii (sferturi, semifinale, finala mică/mare). Turneul a fost câştigat de AD Auto Total.
► La finele sezonului echipele din campionat au avut fost invitate să participe în .Superliga Companiilor , turneu de elită organizat la nivel național (ed. a V-a, Mangalia, 13-17 Iulie 2016), cu participarea a 12 echipe dintre care 5 din campionat, toate din 1.Liga: AD Auto Total (locul 2), Renault Roumanie (locul 4), Lindab (locul 7), TTA (locul 2) şi Avocații-ADSA (locul 3).

SEZONUL 2016/2017 - ediţia 8 (24.09.2016-23.06.2017) • Prima ligă creşte la 16 echipe

► Al optulea sezon a adus o nouă dezvoltare a eșalonului principal care a avut la start 16 echipe.
1.Liga a fost alcătuită din 16 echipe (tur-retur) și a fost adjudecată de .TTA..
A retrogradat Hidroconstrucția (direct).
2.Liga a fost alcătuită în primă fază din seria A, cu 14 echipe (tur-retur), din care au promovat BRD, Glas Expert și Sport Suport (direct).
Înaintea returului a fost alcătuită seria B, cu 6 echipe care au evoluat tur-retur, din care a promovat nu a promovat nicio echipă.
► 16 de formații (11 din campionat și alte 5 invitate) au participat în pauza dintre tur și retur în Cupa Companiilor, turneu desfășurat cu două faze: preliminarii (grupe, 4 grupe x 4 echipe) și eliminatorii (sferturi, semifinale, finala mică/mare). Turneul a fost câştigat de Gemini Solutions.
► La finele sezonului echipele din campionat au avut fost invitate să participe în .Superliga Companiilor , turneu de elită organizat la nivel național (ed. a VI-a, Mangalia, 26-30 Iulie 2017), cu participarea a 16 echipe dintre care 6 din campionat, toate din 1.Liga: TTA (locul 1), Gemini Solutions (locul 2), AD Auto Total (locul 3), Rompetrol (locul 11), Lindab (locul 13) şi Avocații-ADSA (locul 15).

SEZONUL 2017/2018 - ediţia 9 (13.09.2017-04.07.2018)

► Al nouălea sezon a adunat 43 echipe după un eșalon secund dezvoltat fără precedent.
1.Liga a fost alcătuită din 16 echipe (tur-retur) și a fost adjudecată de .AD Auto Total..
Au retrogradat BRD și Sport Suport (direct), apoi RCS & RDS, Av-ADSA și Tuborg (la baraj).
2.Liga a fost alcătuită în primă fază dintr-o serie cu 22 echipe (tur - sezon regulat), pentru ca apoi să fie compusă din două secțiuni: Play-off (primele 8 au jucat returul între ele, cu contabilizarea rezultatelor directe din tur) și Turneu (celelalte participante). În timpul sezonului regulat a fost alcătuită seria B, cu patru echipe care au evoluat tur-retur (campioană Wipro) și apoi au evoluat în secțiunea Turneu (campioana Admiral a primit dreptul de a evolua în Pre-Barajul de promovare).
Au promovat Instituțiile Lumina și Marco Vet (direct), apoi Hidroconstrucția, BCR și Televol Systems (la baraj).

► 20 de formații (17 din campionat și alte 3 invitate) au participat în pauza dintre tur și retur în Cupa Companiilor, turneu desfășurat cu două faze: preliminarii (grupe, 5 grupe x 4 echipe) și eliminatorii (sferturi, semifinale, finala mică/mare). Turneul a fost câştigat de
Royal Car.
► La finele sezonului echipele din campionat au avut fost invitate să participe în .Superliga Companiilor , turneu de elită organizat la nivel național (ed. a VII-a, Mangalia, 25-29 Iulie 2018), cu participarea a 10 echipe dintre care 6 din campionat: AD Auto Total (locul 1 în 1.Liga), Gemini Solutions (locul 2 în 1.Liga), TTA (locul 3 în 1.Liga), Lindab (locul 12 în 1.Liga), Instituțiile Lumina (locul 1 în 2.Liga) şi Marco Vet (locul 2 în 2.Liga).


SEZONUL 2018/2019 - ediţia 10 (din 17.09.2018)

* înscrieri deschise pentru Cupa Companiilor (din 20.01.2019), 2B.Liga Companiilor (din 01.03.2019) și .Superliga Companiilor. (Mangalia, din 10.07.2019).
___________________________________________________________________________________________________________

 


Copyright "Fotbal pentru Companii" 2008-2020 © Liga Companiilor ®