Bine ați venit pe site-ul oficial al Ligii Companiilor - campionatul fotbalistic de elită pentru companii ! Fotbal pe teren redus, campionat cu ligi valorice, tur-retur Arbitraj profesionist de futsal, mingi oficiale Champions League, arena high-class astroturf Premii & acces la ofertele speciale ale partenerilor Comunitate formată în 10 ani de competiții Acces garantat la meciuri amicale, în turneul național Superliga Companiilor și în turneele europene ale EFBLU Site updatat cu statistici, cronici de meci, poze și rezumate video
Statisticile turneului național “Superliga Companiilor” 2013 Imprimare Email

Finala "Superligii Companiilor" 2013 Centrul Sportiv Cheile Grădiștei-Fundata, 21/07/2013
RATB STB-Auto vs EOS KSI România 2-1 (1-0)
Au marcat: F.Chircorian (‘16, ‘30) / V.Bărbulescu (‘32)
» RATB STB-Auto: C.Iordache, C.Hudișteanu - N.Ivașcu, R.Popescu, C.Dumitru, V.Iosifescu, S.Cristea, M.Tătar, V.Docuz (cpt.), F.Chircorian, N.Vatcovici, I.Pintilie. Antrenor: Cristi Barbu. Director sportiv: Vasile Hurmuz.
» EOS KSI România: T.Buhă - A.Bărbulescu, R.Nagy (cpt.), C.Beldiman, V.Bărbulescu, A.Luca, S.Bîgu, R.Ilie. Antrenor: Robert Nagy. Director sportiv: Robert Nagy.
- Arbitri: Daniel Mirea (București) și Bebe Zahiu (Ploiești).Desfășurat pe durata a 4 zile, turneul național al companiilor a reunit la Cheile Grădiștei șapte echipe aparținând unor companii din București, Târgu Mureș și Pitești. Din pricina unui caz de forță majoră, clujenii de la Perfect Tehnology au fost nevoiți să își anuleze deplasarea în ultimul moment, astfel că a fost implementat un sistem competițional inovativ cu mai multe meciuri. Exceptând finala, care a avut o durată clasică de 40 minute, toate celelalte jocuri s-au disputat în sistem 2 x 15 minute. Față de regulamentul campionatului din București, la turneul național s-au acceptat în lot 2 stranieri, cu condiția utilizării alternative a acestora în teren.
După ziua de joi folosită pentru acomodarea sportivă și socială cu aerul tare de munte, vineri și sâmbătă s-au disputat cele 7 etape din faza grupei, pentru ca duminică să fie programate meciurile finale.
Turneul s-a bazat pe o asistență numeroasă la partidele programate, fiecare echipă beneficiind de câte un grup energic de susținători. În plus, numeroși turiști și sportivi cazați în resort au ținut să urmărească pe viu câteva din meciurile turneului. Cea mai galagioasă galerie a fost cea a echipei REEA Târgu Mureș, care a mizat și pe colegi de la sucursala din Iași. Ceilalți "provinciali", real,- Pitești, au mizat pe susținere puternică doar la Festivitatea de Premiere, autocarul colegilor ajungând în zonă după încheierea finalei pentru locul 5 în urma căreia formația și-a adjudecat Trofeul Fair-Play.
Ultima zi din turneu a fost una cu emoții maxime pentru delegația RATB. Mai întâi, transportatorii au reușit cu greu să ajungă la semifinale după o defecțiune la autocar. Apoi, Auto a învins la lovituri de departajare după ce a fost condusă cu 0-2 de CoraPa. În fine, "electricii" au ratat calificarea în finală la lovituri de departajare după ce au fost egalați de EOS în ultimul minut din timpul regulamentar. Într-un final, jucătorii ambelor echipe au petrecut împreună în autocarul cu care au revenit în București.
În ciuda faptului că favoritele au confirmat prin calificarea în semifinale, turneul a fost caracterizat prin echilibru.
- din totalul de 25 partide, 6 s-au încheiat la egalitate, 5 au fost victorii la 1g diferență și în alte 6 cazuri succesul a fost la 2g diferență.
- două dintre remize au fost fără gol (CoraPa vs EOS, RATB-Auto vs RATB-Electric), iar alte două au fost consemnate în semifinale (CoraPa vs RATB-Auto și EOS vs RATB-Electric, după 2-2 în timp regulamentar).
- pe de altă parte, în 16 din cele 25 jocuri echipa care a condus la pauză a reușit să și învingă. Excepția extremă a fost meciul din grupă REEA Tg.Mureș vs real,- Pitești (2-0 în timpul R1, 2-1 la pauză, 2-3 la final).
Vremea schimbătoare nu a afectat în niciun fel buna desfășurare a meciurilor. Competiția s-a bucurat de condiții excelente pentru fotbal, briza montană și norii diminuând considerabil din căldura soarelui.
Singurul meci disputat pe ploaie a adus și o “ploaie de goluri”, EOS vs Cumpăna (scor 12-1) fiind cea mai productivă partidă a turneului.
Pe primele două locuri în topul golgheterilor s-au situat jucători de la EOS: Viorel Bărbulescu (13g) și Romulus Ilie (8g). Pe poziția a treia, cu câte 6g, s-au situat 5 jucători: Cosmin Vătău (Cumpăna), Dragoș Bencea și Marian Ion (RATB-Electric), George Hotobocescu (CoraPa) și Florin Chircorian (RATB-Auto).
Cea mai sigură defensivă s-a dovedit a fi cea a echipei CoraPa, cu 9g primite în 7j.
Fără gol încasat în 3 jocuri și învingătoare de două ori la lovituri de departajare, campioana bucureșteană a Ligii Companiilor a oferit portarul turneului (Ștefan Buciumeneanu).
Unul din debutanții absoluți în competițiile organizate sub egida “Fotbal pentru Companii a fost desemnat MVP-ul turneului. Ion Pintilie a fost jucătorul-revelație ce a reușit să se impună în mod categoric în angrenajul echipei ce avea să devină campioana națională a companiilor la fotbal în 2013, RATB STB-Auto.
Toate echipele au avut cuvinte de apreciere la adresa lotului de arbitri. Așa cum era de așteptat, experiența deosebită dobândită în competițiile de fotbal și minifotbal au făcut ca respectivii să dea un randament maxim pe terenul de fotbal:
Daniel Mirea, Emil Păun, Ionuț Coza (toți din București) și Bebe Zahiu (Ploiești).

________________________________________________________________________

 

Copyright "Fotbal pentru Companii" 2008-2019 © Liga Companiilor ®